Supa Crema De Rosii
Sursa Supa crema de rosii
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu e orice supa, e facuta cu rosii de gradina, pe care le-am pus la borcan vara trecuta cum am vazut la Codruta si s-au pastrat perfect, gustul e intact. Am vrut sa am gust puternic de rosii in supa, plus cateva arome care sa faca o combinatie fericita cu rosiile astea asa de pretioase. Mai am un singur borcan, la vara ma asigur ca umplu camara, cat e ea de mica. Astfel, am ales busuioc, ghimbir si o branza cremoasa de capra. Poate cu alta ocazie as fi folosit crutoane, de data asta am lasat intreaga felia de pain au levain. Am prajit-o pe gratar, am frecat-o cu usturoi si cam asta a fost. Sa pastram nota rustica, zic, atunci cand e posibil. Ca sa deviez, din nou, va mai spun ca fata de masa e de la bunica-mea din dulap si are niste zeci de ani, poate mai multi decat mine. E impecabila.
Ingrediente:
430 g rosii, taiate cuburi
250 ml supa de legume
70 g pasta de rosii
70 g ceapa rosie, tocata marunt
70 g ardei rosu, tocat si el
1 tija de telina, feliata
10 g unt
1 lingura de ulei
1 catel de usturoi, ras pe razatoarea mica
1 varf de cutit de ghimbir proaspat ras
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita de sare
1 varf de cutit piper
Ceapa, ardeiul si telina se pun la calit in ulei, cam 5 minute. Se adauga rosiile taiate grob, pasta de rosii si supa de legume, sarea. Se lasa sa dea in clocot si apoi se lasa sa fiarba molcom, cu capac, 25-30 de minute. Se paseaza legumele, se adauga untul, ghimbirul, usturoiul, busuiocul, piperul si extra sare, daca nu vi se pare suficienta. Se mai da supa intr-un clocot scurt si gata. Esential e sa aveti rosii bune, altfel ... probabil nu va fi la fel. Gustul e chiar spectaculos, poate neasteptat pentru o supa asa de simpla. Eu sugerez sa nu lipseasca branza de capra si daca aveti noroc si de o paine buna, o sa fiti bucurosi. Tocmai mi-am adus aminte de painea cu masline a Codrutei, cred ca s-ar cam potrivi cu supa asta.