SupĂ CremĂ De RoŞii
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru masa de prânz, sau de seară, vă recomandăm o trufanda.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- un dovlecel
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- o ceapă
- un ardei gras
- 1 litru de suc de roşii
- tăiţei de casă
- o legătură de pătrunjel
- 50 ml de ulei
- condimente
Plan de lucru:
- se curăţă şi se taie legumele (poza 2)
- punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm legumele tăiate (poza 3)
- ca să vedem dacă s-au fiert legumele, verificăm morcovul. El fierbe cel mai greu. Pasăm legumele fierte (poza 4) până obţinem pasta din poza 5.
- turnăm pasta în oala în care au fiert legumele, în care a rămas supa (poza 6) şi adăugăm condimente (poza 7). Punem la fiert, iar apoi turnăm sucul de roşii, lăsând pe foc încă 15-20 de minute (poza 8 )
- adăugăm tăiţeii de casă şi mai lăsăm să fiarbă 10 minute (poza 9)
- când este gata, presărăm pătrunjelul tocat mărunt (poza 10)
- se serveşte cu crutoane (poza 11)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:B. Supe/Ciorbe