Supa Crema De Rosii Cu Paste Fainoase
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
INGREDIENTE:
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici
- 3-4ls ulei masline
- 1 ls faina
- 1l de supa de vacuta facuta in casa sau instant
- 650g rosii pasate proaspat sau conservate
- 50-60g paste fainoase (de preferinta marunte)
- 750-1000g apa (aici depinde de preferinta fiecaruia cit de cdensa sa fie supa)
- 1-2 ls zahar
- sare+piper
- verdeturi proaspete sau uscate dupa dorinta si gust(de ex. busuioc, patrunjel,telina, usturoi…)
MOD PREPARARE:
Supa se pune pe foc si se fierb in ea pastele fainosase.
Intr-o alta oala se prajeste ceapa in ulei de masline.Cind aceasta a devenit sticloasa, se adaoga zaharul si amestecind se lasa sa se caramelizeze putin, adaougind si faina, care la fel se lasa sa se prajeasca putin impreuna.
In continuare se adaoga rosiile pasate si cu mixerul batz se face totul precum o crema.
Se adaoga in continuare supa cu pastele fainoase fierte si jumatate din cant. de apa.
Se pune totul pe foc moderat, se condimenteaza dupa gust si eventual se adaouga apa pina se ajunge la densitatea dorita.
In final se adaoga verdeturile tocate marunt.
Daca acestea sint uscate, atunci este bine sa se adaoge imediat cu pastele fainoase, in asa fel incit sa de-a citeva clocote in supa, pentru a-si deschide aroma.
Supa este gata si se poate serfvii.Eventual si cu o caciulita de smintina deasupra.
Pofta buna va urez!