Supa Crema De Rosii Cu Ghimbir
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce bine venita-i supa aceasta, cand termometrul se invarte pe langa zero grade celsius.
Ne trebuie:
1 lingura de unt
1 morcov mic, taiat rondele
1 ceapa mijlocie, tocata grosier
1 praz, taiat in rondele
1 portocala, en supremes (curatata de coaja si de micile pielite albe...sau 1/4 pahar de suc proaspat de portocale)
3 linguri de ghimbir proaspat, dat pe razatoare
6 rosii mari coapte (fara coaja si seminte) ori o conserva de aprox 800ml de rosii intregi
500ml supa de pui
125ml smantana
1 strop de zahar si sare + piper dupa gust
pt decor patrunjel verde tocat marunt/codite de ceapa verde tocate marunt si smantana
- topiti untul intr-o oala si adaugati morcovul, ceapa, prazul, portocala si ghimbirul
- lasati totul sub capat pt 10 minute, cu supraveghere, vrem legumele calite nu prajite si cu culoarea schimbata
- dupa cele 10 minute se adauga rosiile, supa de pui si zaharul, se amesteca, apoi se lasa 30-40 minute la foc mic
- cu un blender manual se tansforma supa in piure, se sareaza, pipereaza si se adauga smantana
- se serveste calda.