contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Rosii Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce bine venita-i supa aceasta, cand termometrul se invarte pe langa zero grade celsius.
Ne trebuie:
1 lingura de unt
1 morcov mic, taiat rondele
1 ceapa mijlocie, tocata grosier
1 praz, taiat in rondele
1 portocala, en supremes (curatata de coaja si de micile pielite albe...sau 1/4 pahar de suc proaspat de portocale)
3 linguri de ghimbir proaspat, dat pe razatoare
6 rosii mari coapte (fara coaja si seminte) ori o conserva de aprox 800ml de rosii intregi
500ml supa de pui
125ml smantana
1 strop de zahar si sare + piper dupa gust
pt decor patrunjel verde tocat marunt/codite de ceapa verde tocate marunt si smantana
- topiti untul intr-o oala si adaugati morcovul, ceapa, prazul, portocala si ghimbirul
- lasati totul sub capat pt 10 minute, cu supraveghere, vrem legumele calite nu prajite si cu culoarea schimbata
- dupa cele 10 minute se adauga rosiile, supa de pui si zaharul, se amesteca, apoi se lasa 30-40 minute la foc mic
- cu un blender manual se tansforma supa in piure, se sareaza, pipereaza si se adauga smantana
- se serveste calda.