Supa Crema De Rosii Coapte & Tartine De Branza Chevre
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Zilele calduroase ale copilariei mele… Pepene verde…Porumb fiert… Supa de rosii, rece, cu taitei de casa… Pana reusesc eu sa “fur” reteta mamei (trebuie sa o prind in bucatarie, la locul faptei, altfel n-am sanse ), va prezint ultimul meu “experiment” in materie de rosii Obsesia mea de vara s-a concretizat intr-o crema de rosii coapte. A fost prima data cand m-am jucat cu ele, nu fara emotii, pentru ca rosiile coapte sau deshidratate nu sunt tocmai favoritele mele. Spre surpriza mea, crema a avut un gust foarte bun, interesant, parca usor afumat. Am simtit nevoia de ceva in plus si am facut repede cateva tartine cu branza chevre. De vis!
1 kg rosii, taiate in jumatate
4-5 catei de usturoi
1 ceapa, taiata felii subtiri
4-5 ramurele de cimbru verde
75-100 ml ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
500 ml supa de legume (sau de pui) + 1 frunza de dafin + 2 lg unt
smantana (dupa gust)
Pentru servit: toast + branza chevre + cimbru verde
Incingem cuptorul la 220 grade C. Intr-o tava pentru cuptor punem jumatatile de rosii, ceapa, usturoiul si frunzulitele de cimbru verde. Turnam uleiul de masline, presaram sare si piper, apoi amestecam usor, Lasam la cuptor aprox 30 minute, pana rosille devin usor caramelizate.
Transferam rosiile, ceapa si usturoiul intr-o oala, adaugam supa de legume, frunza de dafin si untul; lasam sa dea in clocot. Reducem focul si lasam sa fiarba mocnit aprox 20 minute, pana scade usor lichidul. Transferam crema intr-un blender si transformam totul intr-o crema. Adaugam smantana, asezonam, incalzim usor crema, fara a o da in clocot.
Punem foarte putin ulei de masline intr-o tigaie, in uleiul incins punem rondele de paine, subtiri si le prajim pana devin aurii. Amestecam putina branza de chevre cu cimbru verde, eventual putina smantana pentru a deveni mai cremoasa. Tartinam painea prajita si servim cu supa crema de rosii. Mie mi-a plcaut cel mai mult rece sau la temperatura camerei.
Pofta buna!delicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Supa crema de mazare
- Supa crema de dovleac & telina
- Painici cu masline, branza de chevre & rozmarin
- Cod cu sparanghel, rosii cherry si cimbru verde