Supa Crema De Primavara
Sursa Supa crema de primavara
articol scris de gospodinadecriza blog gospodinadecriza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca introducerea e cam tardiva, dar, asta e, am facut copy-paste si, maine ma veti intelege mai bine.
După un weekend agitat şi sărbătorirea “cum se cuvine” a zilei de 1 mai, cu grătare, mici şi bere, organismul nostru e cel care suferă cel mai mult. Mulţi dintre noi se resimt puternic după excesul caloric şi fug la farmacie în căutare de pilule magice: laxative, pansamente gastrice, protectoare hepatice. Puţin efort şi, dacă se poate, efect imediat. Dar, în graba noastră, trecem pe lângă aprozarul din colţ sau piaţa cea mai apropiată. Ştim că acolo e tot mâncare. Şi, suntem la regim, nu?
Greşim un pic. În primul rând, ar trebui să luăm cu asalt tarabele cu legume proaspete.
Iar, din meniul nostru zilnic, să nu lipsească supa cremă de primăvară.Adevărată bombă de vitamine.Se face rapid si cu bani puţini, ţinînd cont şi de criza de buget şi cea de timp. Totul, pentru a trece mai uşor peste criza…organismului
Pentru a vedea despre ce e vorba, avem nevoie de câteva rădăcinoase :morcov,pătrunjel, ţelină, păstârnac de ceapă verde şi vreo 3 cartofi.
Le punem la fiert, adăugăm apoi un pic de ulei şi un praf de sare.şi, când sunt gata, strecurăm conţinutul.
Mixăm legumele, împreună cu frunze de lobodă, pătrunjel, mărar şi tijele de ceapă. Adăugăm treptat zeamă de la supă, până ce obţinem consistenţa dorită şi gata supa minune. În funcţie de preferinţe, puteţi opta pentru leuştean sau haţmaţuchi.
Aici alaturi de o lalea, "sa se vada ca e primavara", dupa sugestia printesei.
Poftă bună şi multă sănătate!
A voastră, Gospodina de criza