Supa-crema De Praz
Sursa Supa-crema de praz
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va propun o supa cu textura onctuoasa si gust bogat, pe mine m-a cucerit:
Ingrediente (pentru 4 portii):
partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 litru de supa de pasare
150 ml. de vin alb sec
1 radacina de patrunjel
1 cartof alb, marisorpentru frisca (neindulcita)
sare, piper
pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin
Preparare:
Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:
Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:
Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:
Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:
Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:
Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).
Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:
Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.
Ingrediente (pentru 4 portii):
partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 litru de supa de pasare
150 ml. de vin alb sec
1 radacina de patrunjel
1 cartof alb, marisorpentru frisca (neindulcita)
sare, piper
pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin
Preparare:
Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:
Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:
Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:
Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:
Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:
Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).
Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:
Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu