Supa Crema De Praz Cu Cartofi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Din categoria supelor creme rapide, gustoase, usor de preparat si cu ingrediente ieftine, aceasta supa incanta orice mofturos.
INGREDIENTE:
50 ml ulei de floarea soarelui
1 ceapa medie tocata marunt
1 catel de usturoi
500 g cartofi taiati in cuburi mici spre medii
2 fire de praz (150 g) – folosim doar partea alba taiata in felii subţiri
1 l supa legume (putem folosi 1 l apa cu 1 cub concentrat supa legume)
100 ml smantana pentru gatit
patrunjel verde pentru servit
crutoane pentru servit
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, apoi adaugam prazul taiat rondele, cuburile de cartofi, catelul de usturoi si lasam tigaia pe foc, amestecand destul de des, pana se inmoaie prazul.
Turnam cartofii si ceapa din tigaie peste supa de legume calda spre fierbinte si lasam sa fiarba pana cartofii devin moi (in jur de 15 minute).
In acest moment luam supa de foc, o lasam cam 10 minute sa se raceasca, apoi o pasam. Adaugam smantana, sare, piper si mai fierbem 2 minute.
O servim calda, cu putin patrunjel verde si crutoane de paine.
Sa aveti pofta!