Supa-crema De Porumb Cu Creveti
articol scris de A to Z - food and tr blog a-bis-z.blogspot.com
Aceasta este una din supele mele preferate. Prima dată când am mâncat supă de porumb a fost acum doi ani, în Japonia. Când chelnerul a spus că ne serveşte supă de porumb, primul lucru la care m-am gândit a fost mămăliga. Am fost uimită cât de delicioasă a fost supa. Chiar şi în supermaket era de cumpărat supă de porumb la plic, făcută de Knorr. După ce m-am întors în Germania am căutat în mai multe magazine plicurile respective, dar fără succes. Am căutat pe internet o reţetă şi am dat peste una creată de bucătarul meu preferat, Johann Lafer, unul dintre cei mai buni bucătari din Germania. El este de fapt austriac, dar trăieşte de multă vreme în Germania. A obţinut două stele Michelin, ceea ce e de invidiat, pe de o parte, iar pe de altă parte foarte stresant. Din cauza stresului Johann a suferit de sindromul burn-out. După ce şi-a revenit a renunţat imediat la o stea, pentru a reduce stresul. De cum am citit reţeta lui, mi-am zis că e exact ce căutam. Am gătit-o imediat şi n-am cuvinte să descriu ce bună a ieşit. Am gătit-o atât de des de-atunci, cu sau fără curry, cu sau fără creveţi, şi de fiecare dată goleam cratiţa.
Supă de porumb cu creveţi
Ingrediente:
2 şalote, sau 1 ceapă mai mică
400-500 gr. boabe de porumb la cutie
2-3 linguri ulei de măsline
2 linguriţe curry
500 ml supă de găină/legume
150 ml smântână lichidă
sare
1/2 lămâie
12 buc. creveţi
2 buc. ceapă verde
Mod de preparare:
Şalotele se cutăţă şi se taie în cubuleţe. Boabele de porumb se limpezesc şi se storc de apă. Într-o cratiţă se încălzeşte uleiul, se adaugă apoi ceapa şi porumbul şi se călesc uşor. Se adaugă apoi curry-ul, supa de găină/legume şi smântâna lichidă. Se lasă să dea în clocot şi apoi se lasă să fiarbă la temperatură redusă timp de vreo 20 de minute. Se scot câteva boabe de porumb, vreo 5-6 linguri, şi se pun de-o parte.
Supa se face piure cu un mixer vertical şi apoi se strecoară. Se potriveşte de sare şi se condimentează cu puţină zeamă de lămâie.
Se aşează pe farfurii şi se serveşte cu creveţi fierţi sau prăjiţi şi boabele de porumb reţinute. Se decorează cu ceapă verde tăiată în diagonală.