Supa-crema De Naut Si Linte
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 40 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline cu usturoi si ardei rosu
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita zahar brun
- 75 ml vermouth
- 1 crenguta de rozamrin
- 700 ml zeama de supa de legume
- 300 ml lapte
- 1 conserva (400) gr naut, scurs
- 1 conserva (400) gr linte, scursa
- sare de mare si piper negru, dupa gust
Preparare
- Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.
- Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa impreuna cu zaharul brun pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.Se toarna 75 ml vermout si se lasa sa fierba pana cand s-a evaporat o mare parte din acesta.Se adauga supa de legume cu rozmarin, laptele,nautul si lintea si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul.
- Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste.