Supa Crema De Morcovi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Bogata in vitamine. Daca eliminam smantana, obtinem si o delicioasa supa de post.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 cartof
- 10 morcovi potriviti
- 2 albituri
- 2 cuburi supa de legume (pt supa de post), eu am folosit cuburi de gaina
- sare, piper, delikat
-34 catei de usturoi
-50 ml ulei de masline
- smantana (optional)
Plan de lucru:
- se curata legumele (poza 2)
- Se pun legumele taiate intr-o oala, se acoperă cu apa si se toarna uleiul (poza 3).
- Adaugam cele 2 cuburi de supa (poza 4) si lasam aproximativ 30 minute sa fiarba legumele. Spre final adaugam usturoiul si condimentele dupa gust.
- legumele au fiert. Le scoatem intr-o alta oala (poza 5), le “pasam” cu un blender (poza 6), iar apoi turnam peste ele supa în care au fiert (poza 7), după care omogenizăm (poza 8 ).
- supa se serveste cu sau fara crutoane (poza 8). Opţional, în supa de pune si niste smantana (poza9).
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 2,5 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri