Supa Crema De Morcovi
Sursa Supa Crema de Morcovi
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum cand se gasec morcovi foarte proaspeti, m-a apucat un chef de supe creme asa ca in weekend am pus mana si am facut o supa delicioasa, dupa spusele furnicutului :) Aveam pe acasa si niste dovlecei care s-au potrivit foarte bine cu morcovii. Si pentru ca supa este buna proapata, am facut doar 2 portii, tocmai bine pentru o cina foarte usoara.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 500 g morcovi (cam 2 - 3 legaturi)
- 2 dovlecei potriviti (500 g)
- 2 cepe
- 1 patarnac
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Curatam toate legumele si le taiem cubulete. Adaugam cam 1.5 litri de apa, putina sare si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute, pana sunt moi. Scurgem apa in care au fiert legumele intr-un vas, pentru ca o vom folosi imediat.
Pasam legumele cu piciorul vertical al mixeruluisau cu tocatorulsau le dam printr-o sita. Am preferat mixerul, pentru ca asa se murdaresc mai putine vase :D
Adaugam uleiul peste legume, cam jumatate din apa in care au fiert si le mai punem la fiert inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper si servim cu crutoane si marar proaspat. Supa are 55 calorii la 100 grame, fara crutoane.