Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am comis-o si pe asta. Luasem, in joaca, niste pliculete cu mazare; am plantat mazarea si in vara am avut recolta bogata. Foarte gustoasa. Am pus si la congelator, am mancat-o ca si garnitura dar, intr-o zi, am pus la fiert 5-600 g mazare, impreuna cu 1 morcov, 1 bucata de telina, taiate cubulete si o ceapa mica (pe care mai apoi am eliminat-o). Am pus la fiert, pe final, si niste frunze verzi, ca asa avui eu chef :) Cand legumele au fost fierte (se sfaramau usor), le-am extras din apa in care au fiert si le-am pasat.
Am diluat pasta obtinuta cu zeama in care au fiert legumele (cam patru polonice am folosit, dar nu am turnat tot odata in oala, ci am incorporat lichidul treptat). Am potrivit gustul de sare si piper, si am servit supa cu smantana si marar.
(Unde-i, dom`le, vacanta aia??)