Supa Crema De Mazare
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Merita sa incercati supa crema de mazare.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 gr mazare (am folosit congelata)
- 2 cepe mici
- 1 bucata mica de telina
- 2 morcovi
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml smantana dulce (de gatit)
Plan de lucru:
- calim ceapa in uleiul de masline (poza 2). Adaugam mazarea si apa cat sa acopere mazarea (poza 3), adaugam si restul de legume taiate (poza 4) si lasam la fiert pana se face mazarea. Adaugam condimente dupa gust.
- spre final se adauga si patrunjelul tocat (poza 5)
-scoatem legumele separat si le transformam intr-o pasta cu ajutorul blenderului , apoi subtiem (dupa cum dorim consistenta supei creme) cu supa in care au fiert legumele. Adaugam si smantana lichida.
- Mancam cu crutoane (poza 6).
- Pofta mare!
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 2.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe