Supa Crema De Mazare
Sursa Supa crema de mazare
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu minim de efort si ingrediente, a iesit o crema consistenta si satioasa.
Pentru 2 portii am folosit:
- o ceapa mica
- putin ulei
- o cutie 250 gr mazare Bonduelle (dupa ce s-a scurs lichidul)
- o lingurita legume deshidratate ( sau vegeta, caz in care nu se mai adauga sare )
- 2 cani de apa
- sare dupa gust
Pentru a diversifica putin gustul mai poti pune si un morcov, sau poti lua direct o conserva Bonduelle cu mazare si morcovi.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga mazarea si 2 cani de apa, plus legumele deshidratate si un varf de sare. Se lasa la fiert 15 min si se strecoara, pastrandu-se zeama separat. Se lasa putin la racit si da la blender ori la mixerul de legume si se adauga putin cate putin din zeama in care a fiert pana cand se obtine consistenta dorita. Pofta buna!