Supa-crema De Linte Si 4 Tipuri De Fasole
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1 L lapte
- 2 cartofi dulci (mijlocii), curatati si taiati cubulete
- 1 ceapa rosie, curatata si taiata in sferturi
- 2 fire de rozmarin, plus 1 lingurita de frunzulite tocate marunt
- 2 conserve (a cate 400 gr) linte, scurse
- 2 conserve (a cate 400 gr) cu 4 tipuri de fasole –fasole alba, fasole rosie, butter beans si naut – scurse
- sare si piper negru, dupa gust
Preparare
- Intr-o cratita pe foc potrivit pune la fiert laptele impreuna cu cartofii dulci, ceapa rosie si rozmarinul.Lasa-le sa fiarba pan acand cartofii s-au inmuiat.
- Adauga apoi lintea si lasa sa mai firba 5 minute.Inlatura cele 2 fire de rozmarin, pune compozitia din cratita intr-un blender si paseaz-o.Toarna pasta obtinuta inapoi in cratita, pe foc potrivit.Adauga amestecul de fasole si mai lasa sa fiarba 5 minute.Ia cratita de pe foc, asezoneaza dupa gust si servese.