contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Linte Rosie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

A venit sezonul supelor, in speta a supelor crema. In ultimul timp am preaparat si incercat cateva feluri de supa crema din diverse legume si pot spune ca incet incet incep sa le apreciez la adevarata lor valoare. Chiar si al meu sot, care nu prea le aprecia, a inceput sa se obisnuiasca cu cate o supa crema la cina :) cu Miruna mai e ceva de munca, dar incet incet… Astazi am preparat o Supa crema de linte rosie, o supa satioasa si foarte sanatoasa. Pentru cei care isi doresc o  cina cu adevarat senzationala le recomand o supa crema de porumb cu creveti, a carei reteta o gasiti accesand acest Link.

Supa crema de linte rosie

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de linte rosie

  • 1 cana de linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • o bucata mica de telina 
  • un cub de unt
  • sare
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de linte rosie

Este o supa crema ce se prepara foarte usor, rapid si fara pic de efort. Crede-ma! Asa ca fii atenta si noteaza :)

Speli boabele de linte rosie si le pui la fiert in apa rece. Boabele de linte rosie vor fierbe imediat, la foc potrivit, in maxim 20-25 minute.

Intr-o cratita calesti intr-un cub de unt ceapa tocata marunt, peste care adaugi un strop de sare si de piper proaspat macinat.

Cureti legumele, le speli si le fierbi ca pentru supa. Cand sunt fierbe le scoti, le pui in blender si le mixezi impreuna cu lintea fiarta si scursa de apa. Adaugi treptat supa in care au fiert legumele pana ajungi la consistenta dorita. Asezonezi cu sare si boia de ardei dulce. Poti stropi in momentul servirii cu cativa stropi de zeama de limette. Serveste supa crema de linte rosie calduta sau rece cu paine prajita sau crutoane.

Pofta buna la Supa crema de linte rosie!

Supa crema de linte rosie

 

Acest articol Supa crema de linte rosie apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.