contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Legume Coapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca va duceau ieri picioarele prin centru si opreati la Ludic pentru o cafea, un cocktail sau un joc, puteati gusta o chestie pe care noi o facem de ceva vreme. De ce o reiau? Ca nu am mai facut-o de mult, pentru ca e vara si merge si rece si pentru ca e buna.

Supa-crema de legume coapte.

Slide6

Procedura o stiti deja, deci pe scurt, se pun in tava legumele alese, adica astea:

Slide7

Se ung cu ulei amestecat cu usturoi si oregano si se dau la cuptor.
Separat am fiert si cativa cartofi si extratelina, apoi am pasat totul, am mai condimentat cu iutzica, sare, piper si gata.

Ca sa vedeti ce bulangiu e aparatul meu, a doua farfurie are fix culoarea primeia si el o vede asa, de fapt asta e apropiata de culoarea reala.

Slide8

E, dar sa va zic de viata mea frumoasa ca o placinta. Din asta:

Slide9

Mai stiti cantecul:

“Dar de cand, m-a ars napasta, fie ploaie fie vant …
Si mi-am luat si eu nevasta, ploua-ntruna pe pamant.”

Da, cu asta m-a intampinat acasa buna mea prietena, careia ii spun in gluma “nevasta” pentru ca e amuzant sa strig “honey, I’m home, what’s for dinner?”. Si sa primesc “a good piece of pie”.

Amu fara gluma, a facut draga de ea o placinta bunaa, cu praz si branzeturi (danish white, telemea, ce mai aveam in batatura) o nebunie, ce reteta sa va dau, ca deja stiti sa faceti din astea fluierand, doar ma laud si eu.

Si ca sa schimbam iar dezordinea ideilor, spectaculos, mi-a inflorit rosia in canicula din fereastra, a facut multe flori. Si mari.

Slide10

Poza e de acum doua zile cand dupa o canicula turbata au anuntat astia furtuni si nu a fost decat o zapusala crancena, cu un cer absolut instabil, cu niste lumini stranii si o presiune care ne-a pus pe toti in popou. Lumina era, va jur, ireala.

Slide11

Slide12

Slide13

Cam atata am de soparlit pe ziua de azi, cred, sa vedem daca ma hotarasc sa plasez retrospectiva lunii august. In rest, e de bine, revizia masinii e abia luna viitoare, deci exista o posibilitate sa plec o zi-doua la mare. Sau la munte. Sau nu.

rororo