contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Frunze De Ridichi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ne plimbăm liniştiţi prin piaţă.
Ochii nu ştiu unde să privească mai întâi. Peste tot erau legume şi fructe care îţi făceau cu ochiul.
Tarabele negustorilor (nu pot sa zic "ţăranilor" pentru că puţini îşi mai expun marfa la care muncesc toată vara, restul sunt en-grosişti ce valorifică munca adevăratului ţăran român sau vând legume şi fructe din import, care sunt fără gustul pe care noi îl ştiam pe vremuri!) sunt pline de legume de sezon: salată verde, ceapă verde, usturoi verde, ridichi, castraveciori etc.
Mă apropi de o "mamaie" care avea ridichi. Nu avea acele ridichi imense, importate, seci în interior. Erau exact ridichile care îmi plac mie, de mărimea unei nuci.
Mă întreabă dacă îmi rupe codiţele. Îi spun că nu! Se uită mirată, dar nu comentează. Poate se gândea că am vreun iepuraş (ca animal de companie, că aşa am vreo doi, dar congelaţi, gata să sară în tigaie la o paranghelie sau un eveniment special!) prin casă şi-i dau şi lui să ronţăie ceva!
Dar nu! Păstrăm aceste frunze de ridichi, pentru a pregăti o specialitate franţuzească, care e la mare căutare în sezonul acestor legume (soupe de fanes de radis).
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 legături de ridichi de la care luăm frunzele
2 cartofi de mărime medie
3 cepe verzi
½ linguriţă de "Mirodenia" de la Fuchs
200 ml de supă de pui
100 ml smântână pentru ornare
½ linguriţă de boia dulce pentru ornare
crutoane de pâine, sare şi piper după gust



Preparare:

Rupem frunzele de ridichi, le spălăm bine, le mărunţim grosier. Cartofii îi curăţăm şi îi tăiem în felii normale.

 

 

Ceapa verde o mărunţim grosier. Punem toate aceste legume întro oală sub presiune, adăugăm şi sarea. Închidem oala şi o punem la fiert circa 10 de minute.

 


Scoatem legumele fierte din oală şi zeama rezultată, le punem întrun vas normal şi adăugăm "Mirodenia".

Mixăm foarte bine tot conţinutul cu un blender.

 


După ce am terminat de mixat, adăugăm supa.


Amestecăm totul dinnou şi mai dăm un clocot.


Acum supa e gata! Nu ne mai rămâne decât montarea şi servirea ei.
Pentru montare, punem în farfurie supa cremă, pe care o ornăm cu puţină boia dulce.
O servim cu smântână şi crutoane proaspete de pâine. Opţional, pentru servire mai picantă, puteţi să serviţi supa cremă cu un ardei iute roşu murat!


Supa cremă de frunze de ridichi ... Done!
POFTĂ BUNĂ!


PREPARAT GARANTAT DE:

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com