Supa-crema De Fasole Cu Fasole Prajita
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Fara kaizerul ala ar fi de post. Imi cer scuze in anticipo de poze, e bezna non stop si lipsa de rabdare, dar sunt doar cu caracter informativ.
Dar mai intai, un platouas pentru cineva venit abrupt in vizita, ce sa ii dau, ce sa ii dau, pac in congelator, pac cu carnatul in oala si apoi pe gratar, salata facuta din ce a ramas de la Fusilli, niste mustar amestecat cu miere si patrunjel si o ceapa pe gratar.
Culmea, la asa improvizatie, cica moa, e buna salata aia, sa imi dai reteta. Pai ce reteta sa dau? Iei ce ramane, amesteci cu ce ai si pui putina maioneza?
Trecand la reteta noastra, am fost in vizita si am gustat o fasole batuta, excelenta. Tot drumul am avut numai avioane rapide in cap, voiam si fasole batuta, carnati, iahnie, ceapa prajita. Dupa ce am dat pe la magazin si am lovit o bucatica de piept de porc am hotarat in cinci minute si ce fac, super simplu, dar sa va arat bucatica (cu cimbru, usturoi si marar, de la prietenele mele).
Ca sa nu murdaresc vase multe am ales o ordine fireasca a treburilor, asa ca o sa incerc sa rezum cat de cat inteligibil.
Intai am prajit carnea pentru garnisit, cat ea se facea am pus fasolea la metoda rapida: bicarbonat, apa la foc mare, schimbat apa, presiune.
Rastimp, drept e ca am murdarit inca un vas, am taiat pestisori doua cepe si le-am pus in grasimea ramasa, ca pentru garnisit fasole batuta. Parte din fasole am dat-o prin sita cu apa ei, apoi am pus usturoi si basta (sare, piper, ad libitum). Nu am pus si ulei ca aveam destul de la ce urmeaza.
Cealalta parte de fasole am pus-o peste ceapa prajita binisor spre caramelizare, cu pasta de tomate, niste cimbru si ardei iute.
Am lasat sa scada bine, pana a sfarait, sa isi faca treaba zaharurile. Supa crema, gata, fasolea prajita gata, montam (mor de oftici cand nu am soare).
O felie de paine prajita peste care am pus din belsug fasolea prajita.
De jur imprejur cu un lus am pus supa crema de fasole (la gust e fix ca cea batuta) si am picurat apoi din zeama rosie de la fasole. Si am pus si felie de carne fripta si ardei gras si patrunjelul asa, de chichi.
Nu stiu cati sunteti fasolari, dar e raiul fasolarilor, pacat ca nu e si mama pe aici ca ea cred ca duduia cu lingura in bol.
Mda, reinterpretare de fasole batuta combinata cu iahnie, am mai facut odata cartofi cu cartofi, ce are :)
rororo