Supa Crema De Dovlecei
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am dat-o pe supa crema. Ei bine da… nevoia te invata sa te descurci, cum ar spune batranii sau o fi vreun proverb chinezesc vechi de mii de ani. Habar n-am, dar pot spune cu mana pe inima ca nevoia te invata sa iti faci de mancare ce trebuie si cand trebuie. Fara fitze sau fasoane, cred ca oricine poate sa isi gateasca la un moment dat ceva si nu ceva banal, ci ceva chiar extrem de bun. Ca de exemplu supa crema de dovlecei. Eu, recunosc, ca strambam din nasuc atunci cand auzeam de supe creme. Adica ce poate fi dom’le aia supa crema, indiferent din ce o fi ea… un fel de piure mai lung sau ce? Ca mie, una, chiar asa mi se parea. Insa, viata mi-a demonstrat ca niciodata sa nu spui niciodata si ca da! si supele crema sunt extrem de bune si fine si nu au nimic de-a face cu un “piure lung”
Ieri, inarmata cu rabdare si chef de viata am scos o punga cu dovlecei din congelator si am pus de-o supa crema de dovlecei. Buna rau, dreasa cu putin iaurt si-apoi cu nitica smanatana, stropita cu doua picaturi de ulei de masline in care am zdrobit 3 frunze minuscule de menta… savoare si hrana intr-o farfurie! Parol!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de dovlecei
- 600 gr dovlecei
- 1 ceapa tocata
- 1 cartof
- 2 catei mici de usturoi
- apa
- sare
- piper
- un strop de ulei de masline
- cateva frunzulite de menta
- cateva linguri de iaurt sau smantana
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de dovlecei
Curatati dovleceii sau daca ii aveti congelati lasati-i sa de decongeleze. Intr-o cratita puneti putin ulei de masline, adaugati ceapa tocata marunt si caliti usor, pana se albeste. Adaugati usturoiul zdrobit si mai caliti cateva secunde. Aveti grija sa nu se arda! Adaugati dovleceii taiati cuburi, cartoful curatat si taiat in patru, acoperiti cu apa rece (sau supa de legume sau pui), un strop de sare si fierbeti pana ce dovleceii si cartofii sunt moi, semn ca au fiert suficient.
Scurgeti legumele de zeama si pastrati din zeama intr-un bol separat, pentru a adauga apoi in momentul mixarii. Legumele le mixati puternic pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugati treptat din zeama pana ajungeti la consistenta dorita, fluid, dar nici prea gros nici prea subtire.
Adaugati in momentul servirii un strop de smantana sau iaurt, putin ulei de masline in care ati “spart” cateva frunze de menta, sare si piper.
Serviti supa crema de dovlecei calda alaturi de crutoane sau paine simpla prajita.
Pofta buna!
Acest articol Supa crema de dovlecei apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.