SupĂ CremĂ De Dovlecei
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Combinaţia perfectă între legume proaspete, smântână şi parmezan.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 3 dovlecei mari
- 2 cepe
- 250 gr de smântână
- 100 gr de parmezan
- o legătură de mărar
- 3 căţei de usturoi
- 2 cuburi supă de găină Maggi
- condimente
Plan de lucru:
- se taie ceapa şi usturoiul mărunt (poza 2) şi se pun la călit (poza 3)
- dovleceii tăiaţi în cubuleţe (poza 4) sunt adăugaţi peste ceapa şi usturoiul călite (pozele 5 şi 6)
- între timp s-a făcut şi supa de găină Maggi, care este turnată peste dovlecei (poza 7). Lăsăm la foc redus (poza 8 ) până se fierb dovleceii (poza 9). Punem supa la răcit câteva minute, apoi o transformăm în pastă cu blenderul (poza 10)
- adăugăm mărarul tocat mărunt (poza 11), smântâna şi parmezanul (poza 12). Amestecăm.
- se serveşte cu crutoane (poza 13)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)