Supa Crema De Dovlecei
Sursa Supa crema de dovlecei
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Supa crema de dovlecei este o supa cu o savoare deosebita.
Ingrediente:
- 60 ml ulei de masline;
- o ceapa;
- 3 catei de usturoi;
- 1 kg de dovlecei;
- 600 ml supa de legume sau pui;
- 200 ml de apa;
- 100 ml smantana;
- o legatura de marar verde;
- 50 g parmezan ras;
- sare;
- piper;
- o lingura de miere.
Se toarna uleiul de masline in cratita si se se adauga ceapa tocata. Se rumeneste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se lasa la rumenit un minut.
Se adauga dovleceii, supa de pui, apa si smantana. Se lasa la fiert timp de 20 de minute.
Dupa 20 de minute, se adauga mararul, parmezanul, sarea si piperul, dupa gust.
Cu ajutorul unui polonic se pune supa racita in blender si se mixeaza pana ajunge de consistenta smantanei.
Se toarna inapoi in oala, dupa care puteti adauga o lingura de miere daca o preferati mai dulce.
Se poate servi calda sau rece cu crutoane.