contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovlecei Si Beef Steak Aduse De "bunatati De La Oana"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bun venit dragilor! Azi e "Duminica alaturi de prieteni", editia a zecea :) Si ce editie! Invitata de astazi ne-a adus un meniu complet: supa crema de dovlecei si beef steak. Cu adevarat o masa de duminica.
Pe Oana nu am cunoscut-o de mult timp, dar blogul ei "Bunatati de la Oana" m-a captivat inca de la prima citire. Gasiti acolo tot ce va pofteste inima, iar fotografiile bunataturilor sunt asa de apetisante, ca iti vine sa intri prin monitor (asa mi s-a intamplat mie la tarta cu must si ciocolata). Oana spune ca toate sunt asa de bune si de frumoase pentru ca sunt facute cu pasiune si cu dragoste. Dragostea ce trece prin stomacul baietilor ei.
Prin urmare, cititi si delectati-va cu aceste retete si aveti grija ca in final Oana ne va dezvalui o surpriza, pe care a aflat-o nu demult.
Supa crema de dovlecei si beef steak




In sfarsit este duminica! Ziua mea preferata, zi de rasfatcu prietenii si familia. Dar duminica de astazi este si mai deosebita: e ziuain care am fost invitata la un pahar de vorba la Brandusa! E "Duminicaalaturi de prieteni", un proiect de suflet, un proiect minunat pe carel-am asteptat cu nerabdare!
Asa ca mi-am pus sortul cel mai elegant si am purces in vizita cu oalele dupamine! Glumesc... am profitat de bucataria ei la maxim. E calda si primitoare,la fel ca si gazda mea minunata de astazi.
Cu greu m-am decis ce sa gatesc... vroiam ceva rapid, gustos si mai alessanatos. Am profitat de timp la maxim si am facut o supa crema de dovlecel sibeef steak.
Sa incepem cu inceputul, adica Supa crema de dovlecei. Trebuie sa recunosc ca eu nu suntfan supa crema. Din contra, o evit cat pot. Cu exceptia acestei retete pe carenazdravanul meu mic si mofturici o cere insistent. Stie el ce stie...

Ingrediente :

- 3 dovlecei medii sau 4 mici
- 2-3 cartofi
- un morcov
- o ceapa
- 100 g smantana
- 1 lingura de unt
- busuioc taiat marunt, cam 2 linguri; plus frunzulite pentru servit
- sare, piper
- lamaie

Legumele se spala, se curata si se taie bucati. Se pun la fiert cu apa cat sale acopere. Cand s-au inmuiat se paseaza cu blenderul , se adauga smantana,untul si busuiocul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, optional se maiacreste cu lamaie. Uneori, in loc de smantana eu folosesc iaurt. Gustul e lafel de minunat, cred ca de vina este aroma subtila de busuioc... Se poate servisi cu un mic adaos de patrunjel, puiul meu mic o adora asa.

Si cam asta a fost efortul depus pentru felul unu.
Nu va imaginati ca felul doi, Beef steak, e mai complicat... pregatiti-va mai bine pentruniscaiva timp liber, pentru un pahar de vorba sau pentru filmul preferat.
Ingrediente :
- o bucata de muschi  sau antricot de vitel de aproximativ 1 kg.
- 1 lingurita rasa de piper rosu
- 1 lingurita rasa de piper alb
- 1 lingurita rasa de piper verde
- 1 lingurita rasa de piper negru
- 1 lingurita rasa de sare
sau combinatia voastra preferata de condimente.
- 5-6 cartofi pentru garnitura, optional.
Insist sa fie carne frageda, altfel e posibil ca preparatul final sa fieimposibil de mestecat... Daca gasiti vitel de lapte atunci ati dat lovitura!
Prepararea este o joaca de copil : intr-un mojar se zdrobesc bine condimentele 


si cu praful obtinut se acopera uniform carnea. Daca vreti sa faceti sigarnitura, atunci presarati condimentele si pe cartofii taiati cubulete.


Intr-o tava de cuptor se aseaza carnea, alaturi se pun cartofii. Aici e aici,urmeaza secretul unui "beef steak" reusit : folosirea unui termometrude cuptor. E musai, pe cuvant de bucatar! Eu am unul pe care nu l-am folositpana la reteta asta. Ori de cate ori incercam sa fac vita la cuptor nu reuseamsa o fac sa iasa numai buna : nici prea patrunsa, nici prea in sange ci doarfrageda... Am lasat incapatanarea la o parte si i-am dat o sansa termometrului: l-am setat sa ma anunte cand temperatura carnii ajunge la 70 de grade, ambagat carnea ( si cartofii)  in cuptor la foc mediu si gata. A durat vreo40-45 de minute pe ceas, dar totul depinde de grosimea bucatii de carne. Lasemnalul sonor al termometrului scoateti carnea din cuptor si lasati-o sa seodineasca vreo 10 minute. In timpul asta puteti pasa legumele de la supacrema...
Friptura se serveste taiata felii subtiri, alaturi de cartofi la cuptor si unvin rosu bun. Noi am avut ce sarbatori: tocmai am aflat ca o sa fiu din noumamica. 


Am degustat in tihna bunatatile, ne-am intins la vorba si uite-asa a trecut oduminica minunata... Multumesc Brandusa pentru invitatie, m-ai facut sa ma simtspeciala.
Inainte sa imi iau ramas bun, va invit pe toti sa imi treceti pragul. Va asteptcu drag la o portie de Bunatatide la Oana.


Iti multumesc, Oana, pentru vizita. Sa fiti sanatosi, iar tu sa ai o sarcina usoara. M-ai emotionat tare cu vestea ta. Ma simt, asa, putin, ca o zana buna pentru puiul tau :)
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses