Supa Crema De Dovlecei Cu Somon
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca nu-i frumos sa-ti lauzi singur marfa,dar supa asta a fost cea mai buna supa crema de dovleac pe care am gustat-o eu vreodata.Si eu nu fac putine supe creme,si asta din diverse varietati de dovleac.Chiar si pe blog am o mîna buna de retete de astfel de supe din aceasta leguma,care de multe ori trece neobservata.Desi asta cred ca este cea mai simpla,a fost cea mai gustoasa,datorita dovleceilor din gradina.
Chiar azi vorbem cu mama despre gradini,legume,vreme...Caldura si seceta care le omoara gradinile lor si despre frigul,ploaia si raceala care ni le omoara pe ale noastre.Printre altele am ajuns sa discutam despre ce am mai bucatarit în ultima vreme.De la atîta dovleac i s-au lungit urechile la telefon,cred :D A spus,ca pentru cei doi dovlecei pe care-i consuma ea pe an,nu are rost sa-si planteze în gradina,ci îi ia de la o prietena.
Mama este o carnivora înraita.Acum,cu vîrsta si în urma rezultatelor analizelor pe care i le-a prezentat doctorul,mai manînca si ea un orez,o leguma...dar înainte era în stare sa serveasca pe lînga o rata umpluta,cotlete de porc.Bineînteles ca nu facea asa,doar vroiam sa întelegeti despre ce fel de carnivor vorbim.Unul extrem de pasionat!
De multe ori cînd stam la divanit,ma amuza fata ei la discutiile despre retete.În general încheiem aceste convorbiri,mirîndu-se cît de multe legume puten noi mînca!Cînd e la mine le manînca,pentru ca nu are încotro.Noroc ca nu sîntem vegetarieni,ca altfel ne-ar renega :D Totusi cred ca aceasta supa i-ar place.Nu neaparat din cauza cremei gustoase,dar nu poate ignora somonul,pe care îl adora.
Ingrediente:
- 700 g dovlecei(tricolori),taiati în bucati
- 2 fire de ceapa verde,taiata rondele
- 1 cartofior,cubulete
- frunze de busuioc
- 1 ardei iute,curatat de seminte si codita
- 2 cani cu supa
- 2 linguri ulei
- sare
- file de somon,taiat cubulete mari
- suc de lamîie
- putin ulei
- sare,piper
Se adauga dovleceii si cartoful si se mai caleste vreo 2-3 minute.
Se adauga verdeata si ardeiul iute,apoi se toarna supa si se lasa la fiert pîna se înmoaie legumele.
Se marunteste fin cu mixerul vertical,se degusta si se condimenteaza eventual,
apoi se lasa la odihna pîna e gata somonul.
Cubuletele de somon se sareaza,pipereaza si stropesc cu zeama de lamîie,
apoi se rumenesc usor într-un strop de ulei de masline timp de 3-4 minute.Se servesc în supa.