contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovlecei Cu Somon Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pîna cresc dovleceii în gradina mea, ma delectez cu dovlecei din gradinile altora. Cît de mult îmi plac supele creme din toate varietatile de dovleci - mai ales, nu trebuie sa va mai spun. Balsam pentru sufletul meu, ba pardon, pentru stomacul meu. O alta supa din dovlecei colorati, astia fiind din productie proprie, cu somon proaspat, gasiti aici. De data asta am "ascuns" somonul. A fost supa cu surpriza placuta. Ai mei au fost foarte încîntati :)




Ingrediente:
  • 3 dovlecei ( 800 g masa neta)
  • 2 cartofiori
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 l supa de legume sau pui
  • 1 legaura busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • creme fraîche (optional, pentru servit)
  • 200 g somon afumat
  • sare, piper din rîsnita

Se spala, curata si toaca grob - dupa bunul plac, toate legumele si verdeata.

Legumele se soteaza în ceva ulei de masline, apoi se adauga supa si se lasa la fiert.

Dupa 10-15 minute se adauga si verdeata si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.
Se sareaza, pipereaza apoi se mixeaza legumele cu mixerul vertical, pîna se obtine un piure fin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamîie, se pipereaza si se încinge un minut într-o tigaie antiaderenta.
Nu se sareaza! Somonul afumat este suficient de sarat.

Se aseaza cîteva bucatele pe fundul bolului si se acopera cu supa crema.

Se serveste cu maaaare pofta!
Am renuntat la creme fraîche.


Va doresc un sfîrsit de saptamîna minunat!