Supa Crema De Dovleac
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru ca-mi place dovleacul, pentru ca-mi place supa crema, pentru ca am gasit hokkaido in supermarket (acolo imi fac cumparaturile, ha! ), pentru ca azi e Supa crema de dovleac hokkaido, cu note usor exotice, cu gust intens si dulceag, cu scortisoara, cardamon si menta. Delicios! Sa aveti o zi senina!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de dovleac
- 1/2 dovleac hokkaido, dar puteti folosi de oricare
- 1 cartof
- 1/2 partea alba a unui praz
- 30 gr unt
- cateva boabe cardamon
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2-3 frunze de menta
- 200 ml smantana
- supa de legume
- cateva felii subtiri de bacon puse sub grill
- o priza de sare
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de dovleac
Incalziti cuptorul la 180 grade, treapta 2-3. Intr-o tava puneti dovleacul taiat felii. Eu am folosit dovleac hokkaido, dar puteti folosi la fel de bine si dovleac placintar. Nu cred ca va fi o mare diferenta. Asadar puneti bucatile de dovleac si presarati-le cu putina scortisoara, boabele de cardamom pe ici colea zdrobite usor si doua frunze de menta tocate marunt. Puteti sa ii adaugati si cativa catei de usturoi, sau sa le stropiti cu putin ulei de masline. Eu am ales acum sa le coc asa mai simple, mai dulcisoare.
Lasti in cuptor maxim 10 minute la foc domol. Nu trebuie sa fie extrem de coapte. Apoi scoateti-le usor coaja (sau in cazul dovleacului hokkaido puteti lasa feliile cu tot cu coaja, aceasta avand un gust usor de citrica) si puneti miezul copt intr-un blender.
Intr-o tigaie incingeti untul si caliti prazul taiat rondele subtiri si cartoful fiert strivit putin. Adaugati toate acestea in blender si mixati adaugand treptat supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita si potriviti usor de sare. Incorporati smantana exact inainte de momentul servirii.
Serviti alaturi de bacon crocant. Pofta buna la supa crema de dovleac!
Acest articol Supa crema de dovleac apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.