contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am fost la cumparaturi cu al meu sot.Eu intru frumusel sa-mi vad de ale mele si soseste si el in spatele meu cu o hartiuta in mana spunand: "uite sa luam bacon sa facem supa". Aveam acasa luati niste dovleci, de fel ii fac fara carne sau produse derivate,dar cum domnul meu vazusese reteta asta in magazin am zis sa-i fac pe plac si ce nu fac eu pentru jumatatea mea. Retetuca care a gasit-o al meu ca reteta saptamanii recomandata de magazin, e o reteta tare simpluta, reteta care daca eliminam baconul e o reteta de post,o reteta vegetariana, chiar vegana daca se elimina si smantana si untul care poate fi inlocuit cu lei de dovleac. Dar ce sa ne lungim atata, "vorba lunga saracia omului" sa purcedem la treaba si pentru a avea pe masa o supita delicioasa avem nevoie de:
 600 gr dovleac
200 gr telina
2 cepe
 2 linguri unt
 1 l supa legume
150 gr vin alb
100 gr bacon
2 mere acrisoare
1 lingura patrunjel tocat
250 gr smantana
 sare
 piper
 nucsoara
Dovleacul si telina, le-am curatat de coaja si seminte(dovleacul), apoi le-am taiat cubulete.
Ceapa am tocat-o mai grob. Intr-o oala am pus la topit unul si am adugat ceapa, am lasat sa se inmoaie putin
dupa care am adaugat dovleacul si telina, lasand sa se dunstuiasca usor
la final adugand supa si vinul.
Se lasa la foc potrivit in jur de 30 de minute. Intre timp baconul(daca doriti sa-l adaugati) se pune intr-o tigaie fara grasime si se rumeneste usor.Merele se spala si se curata de cotor, apoi se taie cubulete.Patrunjelul se toaca si impreuna cu merele se adauga peste supa lasand sa mai fiarba inca 5 minute.
Dupa ce este gata se aduga smantana si se paseaza si se condimenteaza dupa gust.Se serveste cu bacon si patrunjel proaspat.
O alta varianta ar fi ca dupa ce ati rumenit bacon-ul sa adaugati merele si patrunjelul peste si sa dunstuiti usor.Eu am preferat prima varianta.
Sa aveti pofta.