Supa Crema De Dovleac
Sursa Supa crema de dovleac
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
600 gr dovleac
200 gr telina
2 cepe
2 linguri unt
1 l supa legume
150 gr vin alb
100 gr bacon
2 mere acrisoare
1 lingura patrunjel tocat
250 gr smantana
sare
piper
nucsoara
Dovleacul si telina, le-am curatat de coaja si seminte(dovleacul), apoi le-am taiat cubulete.
Ceapa am tocat-o mai grob. Intr-o oala am pus la topit unul si am adugat ceapa, am lasat sa se inmoaie putin
dupa care am adaugat dovleacul si telina, lasand sa se dunstuiasca usor
la final adugand supa si vinul.
Se lasa la foc potrivit in jur de 30 de minute. Intre timp baconul(daca doriti sa-l adaugati) se pune intr-o tigaie fara grasime si se rumeneste usor.Merele se spala si se curata de cotor, apoi se taie cubulete.Patrunjelul se toaca si impreuna cu merele se adauga peste supa lasand sa mai fiarba inca 5 minute.
Dupa ce este gata se aduga smantana si se paseaza si se condimenteaza dupa gust.Se serveste cu bacon si patrunjel proaspat.
O alta varianta ar fi ca dupa ce ati rumenit bacon-ul sa adaugati merele si patrunjelul peste si sa dunstuiti usor.Eu am preferat prima varianta.
Sa aveti pofta.