Supă Cremă De Dovleac
Sursa Supă cremă de dovleac
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
o ceapa,
2 cartofi mici,
3/4 dovleac
placintar,
putin ulei,
sare si apa
Mod de preparare:
Ceapa tocată,
împreună cu 2-3 linguri de ulei şi puţinş apă, puneţi pe foc, într-o oală încăpătoare,
pentru 2-3 minute, să se înmoaie puţină ceapă. Cei doi cartofi şi dovleacul
care sunt deja curăţaţi de coaja şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală, peste
ceapă, împreună cu 1,5-2 litri de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când legumele s-au
înmuiat şi au fost gata. Puneţi sare şi pasaţ cu mixerul vertical până obţineţi o cremă fină.
La servire
adăugaţi după gustul vostru verdeaţă şi pesmeţi. Simplu şi gustos!
Notă:
Deşi este o
legumă gustoasă şi foarte sănătoasă, mâncăm foarte puţin dovleac. Şi asta în
ciuda faptului că dovleacul a adunat toată vara, în pulpa lui, căldura şi sănătate
din soarele verii.
Dovleacul este acum în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale. Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi mâncăruri.
Dovleacul este acum în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale. Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi mâncăruri.