contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă Cremă De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
o ceapa,
2 cartofi mici,
3/4 dovleac placintar,
putin ulei,
sare si apa

Mod de preparare:
Ceapa tocată, împreună cu 2-3 linguri de ulei şi puţinş apă, puneţi pe foc, într-o oală încăpătoare, pentru 2-3 minute, să se înmoaie puţină ceapă. Cei doi cartofi şi dovleacul care sunt deja curăţaţi de coaja şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală, peste ceapă, împreună cu 1,5-2 litri de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat şi au fost gata.  Puneţi sare şi pasaţ cu mixerul vertical până obţineţi o cremă fină.
La servire adăugaţi după gustul vostru verdeaţă şi pesmeţi. Simplu şi gustos!

Notă:
Deşi este o legumă gustoasă şi foarte sănătoasă, mâncăm foarte puţin dovleac. Şi asta în ciuda faptului că dovleacul a adunat toată vara, în pulpa lui, căldura şi sănătate din soarele verii.
Dovleacul este acum în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale. Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi mâncăruri.