contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Între timp s-au sfîrsit si vacantele, au început scolile, am fost bolnavi, gripati, dar asa încet încet ne revenim si intram în rutina de zi cu zi.

Ingrediente:
  • ulei de masline
  • ceapa, tocata grob
  • dovleac, taiat cuburi
  • mar, feliat
  • cartof, taiat cuburi
  • morcov, feliat grob
  • vin alb
  • supa de legume sau pui
  • ramurele de oregano
  • sare, piper, nucsoara
  • otet balsamic
  • creme fraîche cu verdeturi
  • crutoane picante

Se caleste ceapa în ceva ulei de masline pîna devine transparenta, apoi se adauga celelalte legume, fructe se mai lasa 2-3 minute la calit apoi se sting cu vin alb. Dupa ce acesta se evapora, se aduga supa si ramurelele de oregano, si se lasa la fiert pîna toate ingredientele sînt moi. Se îndeparteaza verdeata, se condimenteaza dupa gust cu sare marina, piper, nuscoara si cîtiva stropi de otet balsamic de buna calitate. înainte de a fi servita se adauga si creme fraîche cu verdeturi, se amesteca si presara cîteva crutoane picante deasupra.



Crutoanele picante se fac din pîine alba taiata cubulete, usturoi feliat, aschii de unt, sare marina, piper si frunzulite oregano.Se aseaza toate ingredientele într-un vas de jena care se introduce la cuptor la 170°C pîna se rumenesc cubuletele de pîine. Cînd si cînd se mai învîrt cu lingura, pentru o rumenire uniforma.