Supă Cremă De Dovleac
Sursa Supă cremă de dovleac
articol scris de sisterskitchen blog 2sisterskitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aşa cum am promis săptămâna trecută, am făcut supă-cremă de dovleac. Ne place atât de mult dovleacul, încât în ultima săptămână am pregătit 4-5 feluri de mâncare având la bază această minunată leguminoasă.Vă recomandăm să încercaţi reţeta de astăzi pentru aroma şi gustul ei desosebit.
*Pozele cu ingredientele şi modul de preparare lipsesc pentru că le-am şters din greşeală:))
*Pozele cu ingredientele şi modul de preparare lipsesc pentru că le-am şters din greşeală:))
Ingrediente:
500 g dovleac
1 cartof potrivit
1 ceapă mică
smântână
supă de legume
sare, piper
3 linguri ulei de măsline
1. Dovleacul se taie felii şi se pune la copt împreună cu 2 căţei de usturoi, aproximativ 1 oră.
2. Între timp punem cartoful şi ceapa la fiert.
3. Când este gata dovleacul, se curăţă de coajă şi se pune într-o cratiţă. Procedăm la fel şi cu usturoiul.
4. Adăugăm cartoful şi ceapa, fierte şi tăiate cubuleţe, supa de legume şi uleiul.
5. Mixăm cu blenderul până devine o cremă fină. Punem cratiţa la foc mic pentru 5 minute.
6. Se serveşte caldă, adăugând un pic de smântână în momentul servirii.