Supa Crema De Dovleac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.
INGREDIENTE:
500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui
100 ml lapte
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
100 ml lapte
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir
Pentru servit:
crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana
PREPARARE:
Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.
Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.
Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.
Pofta buna!