contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O supa foarte sanatoasa, cremoasa , consistenta si putin afumata .

INGREDIENTE:

400 g dovleac, 1 ceapa, 4-5 felii de bacon afumat,
200 g smantana, sare, piper, cimbru, rozmarin,ulei

PREPARARE:

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici.  Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi si fiert ,dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt.
Baconul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt , se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa ,catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina , amestecul poate fi strecurat.
Se aseaza din nou pe foc si se reancalzeste usor. Se adauga 150 g smantana , pentru a subtia putin supa si se amesteca bine.  Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.

Supa va deveni cu adevarat speciala cand asezata in bol se va  turna deasupra
restul de smantana si baconul prajit
.
O mancare cu un gust surprinzator de placut, asa cum sunt toate mancarurile frantuzesti prezentate de Laura Calder.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com