Supa Crema De Dovleac
Sursa Supa crema de dovleac
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi facea cu ochiul de mult aceasta reteta propusa de Maya, si cum am gasit ieri in Auchan dovleci frumusei, am zis ca e musai sa o "comit". Din partea lui Cosmin am auzit un "nuuuuu" prelungit doar cand i-am zis ce voi gati... treaba lui, habar nu are ce pierde :) De fapt, numa" bine, ca ne ramane, mie si lui Rai, mai mult.:)
Ingrediente:
- un dovleac de 2 kg ( nu l-am folosit tot, jumate am congelat)
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 2 mere
- sare, piper, zahar
- lapte evaporat ( fac.)
- supa (apa)
Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi :
L-am curatat de coaja, la fel si cartofii; merelor le-am scos samburii
Ajutorul de bucatar :)
Am taiat totul cubulete
Intr-o oala, am incins nitel ulei de masline, si am unduit ceapa, pana a devenit translucida
Am adaugat merele si cartofii, am calit 3-4 minute
am adaugat sare, piper si o priza de zahar
am stins cu supa
si am lasat sa fiarba pana dovleacul a fost moale, cca 30 de minute. Am strecurat apoi legumele (supa am pastrat-o) si le-am pasat cu mixerul de mana.
am adaugat 250 ml lapte evaporat si 250 ml din supa ramasa
Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.
Am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
E deosebit de aromata, divina! :) Multumim Maya!
Am servit cu putin ulei de trufe... yummi !