contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am descoperit reteta asta anul trecut, nu mai stiu exact pe unde, si de atunci cred ca am facut-o de 20 de ori, cu rezultate incredibile de fiecare data. Nu stiu cum de nu mi-am facut timp sa v-o povestesc pana acum.
Zilele trecute mi-am adus aminte de ea si pentru ca tot e sezonul dovlecilor am facut o cantitate generoasa pentru toata familia. Inutil sa mai spun ca nu a ramas nimic pentru a doua zi.

 Ingrediente:
un dovleac pentru placinta (aprox. 1kg)
2 pere foarte coapte
2 cepe
50 g unt
500-700 ml supa de legume
o legatura patrunjel
nucsoara, sare, piper
100 ml smantana dulce
Preparare:
Curatam dovleacul si perele de coaja si samburi si le taiem cuburi maricele. Curatam ceapa si o tocam bucati mari. In untul incins calim usor ceapa pana se inmoaie, fara a se rumeni insa. Adaugam dovleacul, para, patrunjelul, turnam deasupra supa de legume si condimentele si lasam sa fiarba pana dovleacul este moale. Transformam supa in crema cu ajutorul blenderului, adaugam smantana dulce si servim. Cateva crutoane sau bucatele de branza cu mucegai albastru se potrivesc de minune ca topping.
Pofta buna!