contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac Si Nap

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 În Maramureșul copilăriei mele,cu napii se hrăneau animalele.Acuma ce fel de napi erau ăia, nu știu.În vara asta, în Canada fiind, am mâncat pentru prima dată napi, legume rădăcinoase.Am aflat că sunt de mai multe feluri, dar acolo erau niște rădăcini mari, de aproape un kg , cu coajă albicioasă și un guler violet, iar când îl fierbeai devenea galben.Asta era se pare o variantă de nap galben, deși în stare crudă nu prea se vedea a fi galben.Gustul legumei gătite este de gulie și cum mie îmi plac guliile, mi-a plăcut și napul.În nordul Canadei, napul este la fel de popular ca și cartoful, dacă nu și mai popular.E foarte ieftin, e lipsit de amidon și e dulce ca și gulia.Îl foloseau în supe, în tocane de porc sau îl făceau piure. 

 INGREDIENTE:
 -un kg de dovleac curățat și tăiat cuburi
 -un nap tăiat cuburi ( poate fi înlocuit cu 3-4 gulii tăiate cuburi )
 -un morcov feliat
 -un praz feliat, doar partea albă
 -200 ml smântână de gătit (opțional)
 -un vârf de cuțit de nucșoară rasă
 -50 g unt
 -sare, piper după gust
 -pătrunjel verde tocat 

 MOD DE PREPARARE:
 1.Căliți legumele tăiate ușor în unt, apoi stingeți-le  cu apă și fiebeti-le până ce sunt pătrunse.
 2.După ce s-au fiert le pasați, adăugați smântână dacă doriți ( se poate și fără),  mai dați un clocot apoi asezonați cu sare, piper și nucșoară.
 3.Serviți supa presărată cu pătrunjel verde tocat.

 Poftă bună !