Supa Crema De Dovleac Cu Pui
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1,5 l apa pentru fiert carnea
- 2 pulpe fara piele cat palma
- 1 kg pulpa de dovleac
- 200 gr radacina de telina
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mijlocie
- 1 pahar de mazare fiarta
- 1 gogosar sau ardei gras
- sare dupa gust
- cateva frunzulite tocate de telina pentru decor
- ulei de masline
- seminte de dovleac prajite
- boia dulce sau iute dupa preferinte, pentru presarat supa la servit
Mod de preparare:
- Se fierb pulpitele de gaina, se spumeaza supa, si se mai fierbe cam 40 de minute la foc mic impreuna cu telina curatata si taiata bucati, potriviti supa de sare.
- Aparte se fierbe mazarea pana cand e gata.
- Dupa ce a fiert carnea, se scoate impreuna cu telina din supa si se adauga in supa dovleacul curatat de coaja si taiat bucati impreuna cu ceapa, morcovul si gogosarul curatat de seminte si taiat bucati potrivite, se fierbe 5 minute dupa care adaugati in supa telina, carnea de gaina scoasa de pe os si mazarea fiarta in prealabil.
- Cu ajutorul unui blender vertical maruntiti toate ingredientele din supa pana devine ca o crema.
- Pentru servit am folosit ulei de masline, seminte prajite de dovleac, telina tocata, cateva bucatele din carnea fiarta pe care am lasat-o deoparte pentru servit si un varf de busuioc inflorit :)
Pofta buna !