Supă Cremă De Dovleac Cu Mere
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente (pentru vreo 6 porții):
- 800g pulpă de dovleac tăiată cubulețe
- 4 mere roșii
- 600ml suc de mere
- 1400ml concentrat de legume
- 2 cepe
- 40g ghimbir
- o lingură unt
- 200g smântână
- sare și piper după gust
Preparare:
- Se cojoește ceapa și ghimbirul și se toacă mărunt. Se călesc într-o lingură de unt, până când ceapa devine sticloasă.
- Se adaugă pulpa de dovleac și se prăjește 5 minute.
- Se stinge cu concentrat de legume și cu suc de mere, se condimentează cu sare și piper și se dă în clocot. Se fierbe la foc mic 10-12 minute.
- Între timp se cojesc merele, se îndepărtează semințele și se taie cuburi. Se adaugă la supă și se mai fierb cca. 5 minute, la foc mic, până se înmoaie.
- Se scoate un polonic de cuburi de mere și dovleac.
- Restul de supă se mixează, se drege cu smântână și se condimentează cu sare și piper, după gust.
- Când se servește, se ornează cu cuburi de mere și dovleac.
Poftă bună!