Supa-crema De Dovleac Cu Menta Si Ghimbir
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Bilogia de mare succes “Dovleacul psihopat” continua cu thrillerul toamnei: supa-crema de dovleac cu menta si ghimbir. Desi nu am fost obisnuita cu supele-creme cand eram mica (si cu atat mai putin cele de dovleac!), gustul asta nefamiliar iz za bomb.
Ingrediente
1/2 dovleac placinta, copt
3 morcovi
1 cartof
1 ceapa
2 l apa
1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi
1 praf de nucsoara macinata
ulei de masline, sare si piper negru
1 mana frunzulite menta, tocate marunt
seminte de floarea soarelui si smantana, pentru servit (optional)
1. Fiersai legumele (mai putin dovleacul) in apa cu sare pana se patrunsera. Stinsai focul.
2. Cu o lingura, scobi dovleacul de pulpa si-l bagai la mestecat cu restul legumelor fierte.
3. Adaugai uleiul, pasta de ghimbir usturoi, nucsoara, sarea si piperul dupa gust, si incepui sa pasez cu un mixer de mana pana se facu crema.
4. Aruncai menta, mestecai vartos inca o data, si mancaram, fratica, mancaram!
Va placu lectia mea de olteneasca neaosa? Ia sa te vad acuma, Google Translate!
Va tzuc!
Andie