Supa Crema De Dovleac Cu Lapte De Cocos
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A plecat Mr.Green Foot la pescuit si s-a intors cu doi dovleci :)
Ingrediente:
- 1 dovleac hokkaido
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 150 ml lapte de cocos pentru gatit
- 1 lingura curry galben
- 1 lingurita ardei iute
- sare, piper
- ulei
Dovleacul se curata de samburi (nu este necesar sa il decojiti, la dovleacul hokkaido coaja este comestibila), se taie felii si se da la cuptor pana cand s-a copt.
Ceapa maruntita si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga apa cat sa acopere legumele, o lingura curry galben, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe pana cand morcovii se inmoaie (ca. 15 min). Se adauga dovleacul taiat cuburi, laptele de cocos si o lingurita pasta de ardei iute. Se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se paseaza cu mixerul vertical, se mai adauga apa calda daca supa e prea groasa si se potriveste de sare si piper.
Se serveste calda cu fulgi de ardei iute sau un mot de smantana sau ulei de dovleac dupa cum vi-i pofta.
Pofta buna va doresc!
PS: O alta supa de dovleac gasiti aici.
Si un pont: dovleac copt la cuptor - delicios, satios si cu putine calorii!