Supa Crema De Dovleac Copt, Cu Suc De Rodii (roasted Buttersquash And Pomegranate Creamy Soup)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum:
Ingrediente (pentru multe portii):
- 1 kg dovlec (in coaja)
- 2 rodii, facute suc
- 5 litri supa clara de pui sau de legume
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3 linguri de ulei
- sare, piper dupa gust
- Taie dovlecul in bucati mari, unge-l cu ulei si prasara-l cu sare. Pune-l la copt in cuptorul incalzit, pana devine moale (cam 30 minute).
- Scoate-l din coaja si pune-l intr-o oala incapatoare, impreuna cu cateii de usturoi si 1 litru de supa. Paseaza bine cu un blender vertical, pana ce dovleacul se transforma in piure. Adauga si restul de supa, sucul de rodii si nucsoara. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper.
- Serveste supa calda, presarata cu cateva boabe de rodie.