Supa Crema De Conopida
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Supa crema de conopida se prepara foarte repede si este chiar delicioasa cu putin patrunjel verde si niste crutoane cu unt.
INGREDIENTE:
50 g unt
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov ras – prin razatoarea cu gauri mici
1 conopida mica
600 ml supa de pui
40 g faina
120 g smantana de gatit
patrunjel
1 varf cutit nucsoara macinata
sare
piper
PREPARARE:
Topim untul intr-o oala. Adaugam ceapa si morcovul si le calim.
Intr-o oala punem la fiert supa de pui cu conopida taiata in buchete mai mari, dar nu foarte mari. Adaugam legumele calite. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amestecam faina cu smantana, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi o turnam in supa. Asezonam cu sare, piper si nucsoara.
Amestecam bine si lasam pe foc pana compozitia se ingroasa putin. Luam de pe foc oala cu supa de conopida, presaram patrunjel proaspat tocat si servim.
Pofta buna!