contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Conopida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
1 conopida mijlocie, 1 lingura de margarina,
1 lingura de faina, 1 cartof, 50 ml. lapte, 1 galbenus,
sare, piper, coriandru, smantana, otet
Modul de ptrgatire:
Comopida se rupe bucati si se pune cateva minute in apa rece, cu sare si putin otet. Astfel eventuali viermisori din conipida vor iesi in apa.
Dupa aceia se fierbe conopida in apa cu sare. Cand este andante se scot cateva buchetele si se pun deoparte pentru decor.

Se continua fierberea cu restul de conopida, pana se inmoaie. Apoi se paseaza. Separat se face un pireu mai fluid din cartof, folosind in loc de lapte zeama de la conopida. Intr-o tigaie se topeste untul si faina si se stinge cu zeama de la conopida. Se adauga pireul de conopida care a fost trecut prin sita si pireul de cartof. Trebuie sa rezulte o compozitie ca o crema. Dupa ce a fiet, se drege cu galbenusul si smantana. Cand se serveste se aduga bucatelele de conopida retinute si patrunjel tocat fin. Se orneaza cu felii de morcov fiert, smantana si ca orice supa-crema, se serveste cu crutoane, saleuri sau crochete.


 


Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com