Supa Crema De Conopida
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
, 2 linguri de unt ~20g (sau ulei, margarina nu o recomand, eu în general nu o folosesc), sare, piper, p?trunjel ?i crutoane pentru ornat
Timp: ~20min
Por?ii: 2
E sezonul conopidei ?i e frig. Deci solu?ia pentru o cin? u?oar? care s? ne înc?lzeasc? sufletul nu poate fi alta decât o sup? crem? de conopid?. Pe cât e de simpl? pe atât de gustoas?, conopida are meritele ei aici ;)
Bineîn?eles c? eu am mancat-o singur?, mu?teriul meu nu pune guri?a pe conopid?, dar din câte am mai v?zut ?i pe la al?ii se pare nu e unic în univers :D B?rba?ii (nu generalizez or fi ?i excep?ii) nu prea le au cu anumite legume de genul: conopid?, spanac, brocoli, ?elin?, bostanei, ?i lista ar putea lejer continua…
Ar fi interesant s? se fac? un studiu pe tema asta… ce îi determin? s? nu pun? gura pe legumele astea… S? fie denumirea cea care îi zgârâie la urechi ?i le închide apetitul de nici nu vor s? guste? s? fie întradevar gustul legumei? sau obiceiurile cocolo?ite ale mamei de a da baiatului mai mult c?rni?? decât legume ca s? creasc? mare ?i voinic… O s? fac poate o aprofundare pe tema asta în viitor :D Oricum, a?tept p?reri. Sunt curioas? cum e ?i pe la alte case…
S? revenim la supica de conopid?…
Mod de preparare:
Fierbem conopida în ap? fierbinte cu sare timp de aproximativ 10-15min pân? intr? furculi?a în ea.
Când e fiart? o scoatem într-un vas ?i o pas?m cu blenderul. Ad?ug?m ?i 2 polonice din zeama în care a fiert c? s? se paseze mai u?or.
O punem apoi într-o cr?ticioar?, ad?ug?m untul (sau uleiul) ?i laptele (sau laptele de soia) ?i l?s?m s? mai dea în câteva clocote la foc mic.
Potrivim de sare ?i piper ?i asta-i tot. Simplu nu?
Gasnisim în farfurie cu p?trunjel verde pentru contrast ?i crutoane crocante ;)
E bun? r?u!
P?cat pentru cei ce nici nu gust?…
Poft? bun? pentru restul!
Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com