Supa-crema De Conopida
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...o supa gustoasa tare, care (culmea :P) a fost savurata pana si de Bogdi :))
...as putea, asadar, prezice ca va fi si pe placul celor care detesta conopida :P
Ingrediente:
- 1 conopida potrivita
- 3 cartofi
- 1/2 l. apa
- sare, piper
- 3 linguri ulei sau margarina
- 2 linguri faina
- 1 legatura patrunjel
- paine uscata
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase,
Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.
Se topeste margarina intr-o craticioara (eu am pus ulei), se pune faina si se amesteca continuu pana capata o culoare galbuie; se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.
Dupa ce s-au amestecat bine se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte)
Reteta preluata din cartea "Mancaruri si dulciuri de post" -Garoafa Coman