Supa Crema De Conopida
Sursa Supa crema de conopida
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-2 spinari de pui
-1 conopida mai mica,de vreo 600 g
-1 morcov mare
-30 g unt (cam o lingura)
-2 tulpini de telina subtiri ,am folosit din cele de la frunzele de telina
-1 ceapa mica
-1 borcan mic de smantana
-2 frunze de dafin
-1/2 lg (lingurita) de cimbru,preferabil verde,daca e uscat,cat luati cu 3 degete
-1/2 legatura de marar tocat
-sare si piper pentru cine doreste sa fie mai picant
-cozi de ceapa verde sau arpagic,pentru servit
-nucsoara rasa
MOD DE PREPARARE :
-fierbeti spinarile de pui,apoi dezosati-le si puneti carnea de-o parte
-in supa de pui puneti conopida rupta in florete , morcovul feliat ,frunzele de dafin si cimbrul.Daca e nevoie mai adaugati apa,ca legumele sa fie acoperite.Puneti la fiert.Eu am fiert 5 minute la oala cu presiune.Daca folositi oala cu prsiune atentie,ca dupa cele 5 minute sa puneti oala sub apa rece,sa se raceasca si abia dupa ce nu mai iese abur,deschideti capacul.Dar puteti fierbe in oala normala si controlati cand legumele sunt fierte.Cred ca 20 de minute sunt suficiente,in acest din urma caz
-caliti ceapa in unt
-scoateti foile de dafin
-adaugati carnea dezosata, ceapa calita in unt
-zdrobiti totul cu un blender,pentru a face crema,sau pasati dupa metoda dumneavoastra,adaugati smantana ,mararul,sare si piper alb de preferinta,dati un clocot si radeti putina nucsoara.
-serviti cu cozi de ceapa verde sau arpagic.