Supa Crema De Conopida Cu Gorgonzola
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Produsa in Italia inca din secolul al XI-lea, gorgonzola este considerata unul dintre cele mai bune sortimente de branza albastra din lume. Gorgonzola este fabricata din inocularea unor culturi de mucegai, intr-un mod controlat. La inceput, are un gust mai dulce, un miros fin si este mai alba. In timp, aroma acesteia se maturizeaza, devenind mai pregnanta, iar branza se ingalbeneste, s-a scris pe acasa.ro.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 kg conopida
- 1 ceapa
- 50 gr unt
- 5 catei de usturoi
- 200 ml lapte
-150 gr gorgonzola
- 50 ml smantana dulce
-200 ml iaurt de baut (nu apare in poza)
- sare
Plan de lucru:
- desprindem conopida in buchete mai mici, apoi spalam cu apa rece.
- calim in unt ceapa tocata si usturoiul (poza 2). Adaugam buchetele de conopida, apoi turnam laptele si apa in completare,cat sa acoperim conopida (poza 3). Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute, pana cand este facuta conopida (incercam cu o furculita) (poza 4).
- taiem in cubulete gorgonzola (poza 5). Scoatem conopida fiarta si o transformam in pasta cu ajutorul blenderului. Adaugam cubuletele de branza gorgonzola, apoi subtiem dupa preferinte adaugand zeama in care a fiert conopida. Adaugam smantana lichida, iaurt si sare dupa gust.
- Amestecam si obtinem supa crema.
-servim supa, cu cateva cubulete de gorgonzola drept “topping” (poza 6)
- Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe