Supa-crema De Conopida Cu Branza
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Imi plac in mod deosebit supele creme, cu toate astea nu am crezut ca poate exista ceva atat de bun si de catifelat ca aceasta supa-crema de conopida cu branza.
Azi dimineata am decis sa ma apuc sa o fac, inainte de aparitia caldurii, convinsa fiind ca o supa inseamna implicit un timp destul de lung de asteptare. De fapt am preparat-o atat de rapid incat am servit-o la micul dejun! :) Nu de alta, dar nu m-am putut abtine. Cand am bagat lingura in supa asta densa si aromata am stiut ca am facut o mare descoperire!
Ingrediente putine, timp foarte scurt de preparare, este supa ideala fie pentru zile caniculare, fie pentru musafiri anuntati in pripa. Veti impresiona cu siguranta si nimeni nu va va crede ca ati pregatit-o in cateva minute!
Ingrediente
1 punga de conopida de 500 grame
1 ceapa
1 cartof
2-3 cani de apa
putin lapte
300 grame Caciotta de la Lactitalia
piper proaspat macinat
putin ulei
sare
Caliti ceapa pana se sticleste, adaugati cartoful taiat cubulete si conopida si stingeti cu apa. Sarati si lasati sa fiarba.
Cand s-au fiert ingredientele le pasati. In functie de aparat, puteti sa o faceti in timp ce supa fierbe sau sa o luati de pe foc, sa o lasati sa se raceasca si abia apoi sa o pasati.
Dupa ce ati pasat legumele adaugati laptele. Puneti lapte in functie de cat de lichida vreti sa fie supa, dar chiar daca va iesit suficient de lichida, adaugati putin lapte pentru a preveni conopida sa se maroneasca si supa sa-si pastreze culoarea frumoasa.
Intoarceti supa pe foc si adaugati in ea Caciotta taiata cubulete (pastrati cateva cubulete pentru decor) si amestecati sa nu se prinda de fund pana s-au topit cubuletele de branza.
Serviti calda cu piper proaspat macinat peste si cu cateva cubulete suplimentare de Caciotta.