Supa Crema De Conopida Cu Bacon Si Nuci
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
putin kaizer ( cam 100 g)
200 ml lapte
4 nuci
sare, piper
1 lingura rasa de faina (optional)
putin parmezan ( puteti folosi cascaval, cas)
Chiar am emotii... de aia nu mi-au iesit nici pozele asa frumoase :). In sfarsit am camera foto ! Si asta datorita unei persoane deosebite care mi-a vizitat blogul ... daca nu era ea mai dura o luna pana reuseam sa cumpar o camera foto. Ana Maria iti multumesc din suflet :).
Si acum revin la reteta . De atata timp cat nu am postat am adunat o gramada.Dintre toate pentru inceput am zis sa incerc o supa. Recunosc ca nu am mancat decat 2 ori supa crema, deh de unde in Ardeal supa crema :))... mi-a placut , sotul meu stramba din nas la auzul ei dar va spun ca asta a considerat-o delicioasa, chiar nu m-am asteptat sa fie asa de buna. Reteta am preluat-o de aici cu mici modificari.
Mod preparare:
Fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu putina sare. O scoatem, pastram un pahar de lichid , restul il aruncam. Prajim kaizerul taiat bucatele mici intr-o tigaie ( fara ulei , doar in grasimea ce-o lasa el) apoi il scoatem si-l lasam deoparte. Facem conopida piure ( eu am folosit blenderul). Separat prajim ceapa tocata cat mai marunt in putin ulei. Adaugam conopida piure, lichidul pastrat, laptele in care am dizolvat faina , smantana, untul, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute amestecand mereu. Punem supa in farfurie, deasupra bucatele de kaizer prajite, nuca macinata si putin parmezan ( eu am pus cas ras). Servim cu paine prajita.