Supa Crema De Ciuperci
Sursa Supa crema de ciuperci
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 700g ciuperci
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 morcov potrivit
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei gras
- 50g unt
- 3 catei usturoi
- 250ml samtana pt. gatit
- sare, piper
- 100g unt la temp. camerei
- 1/2 leg patrunjel
- sare
- 1/2 capatana usturoi sau 1 mica (depinde de gust, mai mult sau mai putin usturoi)
- ulei de masline
- paine veche de 1 zi
Spalam si curatam legumele. Cartofi si morcovul se taie in cuburi mici, restul in cuburi potrivite ca marime sa fiarba toate la timp. Le punem intr-o oala incapatoare adaugam sare si aprox. 1,5 litri de apa. Lasam la fiert pana ce toate legumele devin moi.
Cand toate legumele au fiert putem pasa supa !!!!!!! este bine ca inainte sa pasam supa sa oprim cateva polonice de supa astfel putem sa facem supa cat de cremoasa/densa dorim noi. Acum ca avem si lichid oprit putem pasa supa cu ajutorul unui blender pana devine fina si cremoasa. Dupa daca consideram necesar putem sa mai adaugam din lichidul oprit pana devine pe placul nostru de cremoasa. Adaugam smantana lichida, untul, usturoiul pisat, amestecam gustam de gust si punem dinou la fiert pana incepe usor sa fiarba pe margine.
Stingem focul. Servim alaturi de crutoane si dupa gust fulgi de ardei.
Sa va fie de bine!