contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Preferata mea! Cremoasa, usoara, plina de arome si bogata in vitamine. Se face f. repede, astfel nu vom sta prea mult timp in bucatarie si ne ramane timp de o plimbare sau de alte activiati in aer liber!


Ingrediente:
  • 700g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras
  • 50g unt
  • 3 catei usturoi
  • 250ml samtana pt. gatit
  • sare, piper
pentru crutoane:
  • 100g unt la temp. camerei
  • 1/2 leg patrunjel
  • sare
  • 1/2 capatana usturoi sau 1 mica (depinde de gust, mai mult sau mai putin usturoi)
  • ulei de masline
  • paine veche de 1 zi
Preparare
Spalam si curatam legumele. Cartofi si morcovul se taie in cuburi mici, restul in cuburi potrivite ca marime sa fiarba toate la timp. Le punem intr-o oala incapatoare adaugam sare si aprox. 1,5 litri de apa. Lasam la fiert pana ce toate legumele devin moi.

Intre timp cat sta supa noastra la fiert facem crutoanele. Curatam usturoiul il pisam si il frecam bine cu putin ulei/ulei de masline pana devine o pasta peste care adaugam untul moale, patrunjelul tocat marunt si sare. Amestecam bine totul pana devine o pasta omogena.

Cu aceasta pasta, vom unge feliile de paine pe care le vom da la cuptor 15-20min sau pana devin usor rumene si se intaresc. Cand sunt gata scoatem feliile si le taiem cat sunt inca calde in cuburi.

Cand toate legumele au fiert putem pasa supa  !!!!!!! este bine ca inainte sa pasam supa sa oprim cateva polonice de supa astfel putem sa facem supa cat de cremoasa/densa dorim noi. Acum ca avem si lichid oprit putem pasa supa cu ajutorul unui blender pana devine fina si cremoasa. Dupa daca consideram necesar putem sa mai adaugam din lichidul oprit pana devine pe placul nostru de cremoasa. Adaugam smantana lichida, untul, usturoiul pisat, amestecam gustam de gust si punem dinou la fiert pana incepe usor sa fiarba pe margine.

Stingem focul. Servim alaturi de crutoane si dupa gust fulgi de ardei.
Sa va fie de bine!